Home > històric > Taller Mòbils Hight Tech Vides low Cost
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El proper 8 i 15 d’abril a l’Espai Jove de Rubi.

El 10 i el 17 d’abril a l’Escola Projecte a Barcelona,

Del 23 al 26 d’abril al IES Mediterrànea de Castelldefels

Taller adreçat a adolescents, joves i adults amb l’objectiu de que prenguin consciència de com l’explotació il·legal de recursos naturals per a la fabricació de mòbils, ordinadors, etc. afecta a altres països, provocant situacions de conflicte i empobriment i com tots nosaltres podem actuar i incidir com a ciutadans/es i consumidors/es en la denúncia d’aquesta situació per tal de canviar-la.

La primera sessió, té com objectiu apropar als participants al coneixement de la situació que volem canviar: així, a partir del visionat de fragments de la pel·lícula “Blood in the mobile” i el documental “Mòbils High Tech, Vides low cost” de Solidaritat Castelldefels Kasando rodat a la RD Congo, es treballen quatre unitats didàctiques: Àfrica, colonització, recursos naturals i conflicte armat analitzant els element claus que porten a la realitat exposada per arribant a establir el vincle entre la situació d’empobriment i la violació dels drets humans, amb les noves tecnologies, en concret amb la telefonia mòbil, i les nostres pautes de consum.

A la segona sessió es treballa la responsabilitat social en el conflicte i la relació amb els interessos econòmics de les multinacionals, i es proposa als i a les participants que siguin agents actius i es qüestionin com poden ells i elles actuar per a canviar aquesta dura situació. S’organitzen grups per fer una petita recerca que es posa en comú, s’extrauen conclusions i es proposen algunes accions a desenvolupar de manera col·lectiva i/o individual.