Home > Noticies_rdc > Una delegació oficial a Kirumba, Kivu Nord, per investigar sobre la situació d’inseguretat
En point bleu, la cité de Kanyabayonga, en territoire de Lubero, au Nord-Kivu (RDC)

12/03/20120

Una delegació formada per membres de l’Assemblea provincial, el govern de la provincia i le Forces armades,, FARDC, va arribar dimecres 12 de març de 2020 a Kirumba per informar-se de la situació de inseguretat que ha esdevingut preocupant a Kirumba, a 190 km al sud de Butembo, a la provincia de Kivu Nord.

Comentar que Kasando, era en els seus origens un poblat a les afores de Kirumba; amb el pas del temps i l’increment de la població desplaçada en aquesta zona, ha esdevingut un barri de la ciutat de Kirumba, de manera que la situació d’inseguretat està afectant de ple la regió on SCK està treballant des de fa anys.

El dijous al matí, la carretera Butembo-Goma, on es troba aquesta comunitat, ha estat tallada pels manifestants. Segons el president de la societat civil,Kambere Bonane, la població de Kirumba no vol sentir a parlar de la presència dels agents de l’ordre doncs es suspita que son les FARDC les autores de l’assessinat del comerciant Mumbere Germain dimarts 10 mars.

Des de gener 2020, 5 persones han estat assessinades a Kirumba en circumstàncies similars, però ningun dels suspitosos ha comparegut davant de les autoritats, la qual cosa indigna a la societat civil