Home > General > Un nou Mobile World Congres, on ningú parlarà de drets
VIC

Un any més la nostra ciutat s’excita davant l’arribada del Mobile Worl Congress. Els nostres carrers, hotels, restaurants, botigues s’omplen d’aquests empresaris/es  que venen a “fer negocis” en aquest aparador internacional de la tecnología més avançada en el camp de la telefònia móvil.

Malauradament, també un any més en que la veu dels que pateixen les conseqüències del desenvolupament, inadequat i irresponsable, d’aquestes tecnologies no tindrà resò.

Perquè en un moment on en el nostre país estem patint la repressió, la manca de llibertat i la vulneració dels nostres drets com ciutadans i ciutadanes, els grans lobbis, les empreses, els polítics i nosaltres mateixos tanquem els ulls per no veure que hi ha darrera de cadascun d’aquests aparells, ens tapem les orelles per no escoltar els testimonis dels que estant abocat a aquesta explotació ambiciosa i sense límits i segellem la nostra boca per no denunciar que aquest consum tècnologic vulnera els drets de milions de persones  a l’Àfrica, a  l’Àsia i perquè no dir-ho al nostre propi entorn.

Buquem espais alternatius per dir de manera moderada i sense masa rebombori el  que molesta a la nostra societat perquè sembla que parlar de drets dels treballadors i treballadores, drets dels infants, drets de les dones  és estar en contra del denvolupament tecnològic i dels beneficis que aquest esdeveniment aporta a la ciutat. No es atrevim a questionar les xifres que aquest dies es donaran els mitjans de comunicació: ocupació hotelera, lloc de treball generats consum , ni fins i tot  gossem a afegir-hi algún qualificatius, com precari, mal remunerat, excesiu.., a aquestes grans “avantatges”  que des de el punt de vist d’algunes persones genera aquest congrés per la nostra ciutat.

Barcelona torna a ser un any més la ciutat on el consumisme extrem, la opulència i el poder i on l’interès d’uns pocs s’imposen,  a una minoría silenciada.