Home > Activitats > S’acaba la construcció de l’escola TUMAINI a Kayna
DSCN1310

logo ajuntamentAmb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels i de l’Escola Petit Mon Felisa Bastida, s’ha finalitzat la tercera fase del projecte educatiu a l’escola TUMAINI a Kayna,  a la regió del Nord Kivu a la R.D.CONGO, com part del projecte de “Millora de l’accés i qualitat de l’educació dels nens i nenes en situació particularment difícil i enlogo_newsletterfortiment del teixit associatiu comunitari a Kayna a l’Est de la R.D. Congo”.

En la darrera fase es vàren instal·lar els panells solar i tot l’equip necessari per dotar de llum a les aules i al dispensari adjunt a l’escola.

També es vàren fer algunes letrines en material semidurable i es va començar a dotar a l’escola d’equipament informàtic.

Durant,l’any 2013 s’havien seguit el treballs de construcció de la segona fase, donant-se per finalitzada  la construcció de les 4 sales restants el mes d’octubre 2013., mancant l’equipament i la construcció de latrines en materials durables, però amb les 9 aules acabades, s’ha iniciat el curs 2013-2014 registrant-se 307 inscripcions:

A)    EDUCACIÓ INFANTIL amb 3 educadores

a)     1er nivell: nens i nenes de  de 3 à 4 anys. 72 inscrits

b)    2on nivell: nens i nenes de 4 à 7 anys. 63 inscrits

B)    ESCOLA PRIMÀRIA amb 3 educadores

a)     1er i 2on de primària, amb 41 nens i nenes inscrits

b)    3er i 4art de primària amb 43 nens i nenes inscrits

c)     5è i 6è de primària amb  38 nens i nenes inscrits

C)    FORMACIÓ PROFESIONAL: Aquest nivell es dona la formació tècnica per adults i joves amb dues opcions:

a)     Construcció: Paletes i fustes, amb 14 alumnes, dels quals 2 son noies, que varen iniciar al gener 2013 i segueixen en formació teòric pràctica, alguns participant en la construcció de la mateixa escola.

b)    Tall i confecció: 36 inscrits al gener 2013 que estant fent ara l’estatge a diferents tallers per fer les classes pràctiques

En quan al funcionament de l’escola, s’han presentat algunes dificultats que s’intenta resoldre amb mesures temporal.

  • Encara no es disposa de l’equipament pel centre educatiu: taules, bancs i cadires, pissarres. De moment s’utilitzen alguns pupitres d’una escola veïna ( Institut Saint Augustin )  amb l’objectiu de fer seure als nens i nenes de preescolar i de primària, al matí i a alguns dels torns de tarda.
  • Els nens i nenes de l’educació infantil  tenen problemes alimentaris. El CEIPA esta buscant un suport del PAM (Programa Mundial d’Aliments), per poder oferir i garantir com a mínim un àpat a l’escola pels més petits.