Home > Banner > Mobile Social Congress 2019 : de la mina a l’abocador
logo MSC2019

ESCLAVATGE 2.0. 

En aquesta quarta edició, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de febrer de 2019,  es vol presentar tot el cicle de la cadena de subministrament de la indústria electrònica des d’una visió holística. Enguany, el Congrés se centrarà en l’esclavatge modern que genera el model de producció i consum de la indústria tecnològica, des de la mina fins a l’abocador.

La primera jornada s’obrirà amb la projecció del documental «Projecte Mòbil», documental d’Aula Media en el que Solidaritat Castelldefels Kasando ha participat aportant informació sobre els inicis de la cadena, a les mines de coltan a la República Democràtica del Congo

 

 

i una taula rodona on presentarem informes sobre els impactes socials i ambientals de la mineria a Xile, Armènia i Zàmbia. Així mateix, analitzarem les condicions de treball en la manufactura de l’electrònica i la seva vinculació amb els suïcidis a fàbriques a la Xina. També veurem els retrocessos en matèria de drets laborals en països d’Europa de l’Est, on encara es produeix per a aquesta indústria. En aquest sentit, ens centrarem en l’aprovació recent de l’anomenada llei d’esclavitud a Hongria, així com la instal·lació de Foxconn -el principal fabricant d’Apple i altres grans marques de la indústria electrònica- a la República Txeca.

Consulteu el programa:

http://mobilesocialcongress.cat