Home > General > 21 d’octubre Jornada Solidària curs 2018-2019
DSCN2163

Un any més l’escola Petit Mon Felisa bastida juntament amb l’AMPA organitza la jornada solidària en favor de l’escola Tumaini a la RDC.

El repte de poder garantir l’escolarització de més de 300 infants en condicions dignes continua.

La infraestructura està practicament finalitzada 9 aules, letrines i aigua potable, accesos encimentats, vidres a portes i finestres  i mobiliari a les aules, panells solars, punts de llum i equipament  informàtic Els nens i nenes de pocs recursos poden anar a l’escola, orfes o amb alguna discapacitat que viuen aprop de la ciutat de Kayna poden anar a l’escola.

No s’ha resolt però definitivament el problema del professorat. malgrat l’iniciativa de l’entitat CEIPA juntament amb el col·lectiu de docents de dur a terme projectes productius per garantir una prima mínima per aquests i aquestes professionals, a hores d’ara hi ha dificultats per aconseguir-ho.

 

la idea inicial del conreu per part de les famílies dels terrenys de l’escola i obtener ingresos per la venda de les collites, no ha funcionat per la inestabilitat a la zona; els grups armats i els bandits saquejen els pobles i s’emporten tot el que hi troben.

Per aquest mateix motiu tampoc ha funcionat masa bé la cria bestiar: conill, gallines o cabres, que son objecte de robatoris amb masa frequància.

La iniciativa de la botiga de queviures per els professorat, tampoc ha acabat de funcionar donat el poc consum i les dificultats pel transport de mercaderies que impedeixen aconseguir productes a bon preu a l’engros.

Davant d’aquesta situació els i les membres de CEIPA amb els mitjans disponibles han empres diverses accions:

Han decidit posar en valor l’equipament informàtic de l’escola. Han llogat i habilitat un local aprop de la carretera, on es desenvolupa l’activitat comercial i administrativa de la ciutat de Kayna i han instal·lat allà el que s’anomena un “secretariat” , amb la idea d’obtenir més recursos per el funcionament i manteniment de l’escola .

També han decidit fer el repartiment del bestiar que hi havia a l’escola, conills i cabres, perquè el professorats i les families membres de CEIPA que tenen nens i nenes en acollida o amb dificultats, en tinguin cura

Finalment també han ampliat els terreny de CEIPA amb la compra d’una nova parcel·la amb la intenció de reforestar i disposar de llenya i fusta.

Des de SCK creiem que son els propis protagonistas de la historia els que han de prendre decisions per anar forjant aquesta historia, per això creiem que és important seguir donant suport a aquesta gent que és ja la nostra escola, a aquesta escola, que és ja la nostra escola.

Esperem comptar amb la vostra participación en les activitats que es programaran i un animem a que feu difusió de l’activitat perquè tots i totes ens trobem un anys més fents realitat els somnis dels nens i nenes de l’escola Tumaini.

En breu penjarem el cartell i programa d’activitats previstes, amb moltes sorpreses!