Home > Noticies_rdc > Els joves participen a la campanya Mobilitza’t enviant missatges a les empreses

Moltes vegades en plantejem si nois i noies d’avui, aquest que han nascut i crescut en el boom de les tecnologies, de les xarxes socials i de les aplicacions, van més enllà del que els hi arriba per la pantalla.

Vull compartir amb vosaltres el missatge que l’Alba ha enviat a Nikon, en el marc de la campanya Mobilitza’t que des de Solidaritat Castelldefels Kasando portem a terme des de fa un parell d’anys.

Les seves paraules són una mostra de que la nostra feina no cau en terra erma

From: Alba Tebar 
Subject: Missatge de Campanya Mobilitza’t

Companya:
Nikon

Missatge:
A la atenció del departament d’atenció al client:
Aquest correu l’envio com a part de la campanya “Mobilit-za’t”, impulsada per sckasando.org i Enough project.
Sóc una clienta de Nikon, ja que fa menys d’un mes vaig comprar pel meu avi una càmara Nikon S2500. Fa poc, l’organització Sckasando va venir a la meva escola per conscienciar-nos sobre la procedència del Coltan present en els aparells tecnològics d’avui en dia. Ens van explicar que aquest Coltan és extret de mines de RDC, en condicions pèssimes pels treballadors, sense cap mena de legalitat, fent treballar a nens menors d’edat, sense cap tipus de mesura de seguretat ni humanitària. L’explotació il·legal del Coltan és una de les moltes conseqüències de la guerra del Congo, on moren cada any més persones innocents. Part dels beneficis obtinguts de l’extracció del Coltan són destinats a financar les armes perquè segueixi la guerra al Congo… ironia oi? Doncs és la situació que viuen milions de persones congoleses, que pateixen la constant violació dels seus drets com a persones tan sols perquè nosaltres, des d’aquí Europa, puguem gaudir tranquil·lament d
‘un mòbil d’última generació. Com a consumidora, no tan sols de mòbils sinó de la càmara Nikon, que també utilitza coltan, necessito saber si aquest coltan que tinc dins la càmara és conflictiu. Necessito saber si aquest coltan s’ha fet a base de morts, de guerres, de violacions; necessito saber si pel fet de comprar una sola càmara Nijkon estic finançant una guerra que ja fa 10 anys que dura. Tinc 15 anys, i no puc entendre com podem viure en un món tan egoista, on tan sols ens preocupem d’obtenir beneficis econòmics, i no pas socials i humanitaris. Per això agrairia saber la procedència del Coltan i altres minerals de les càmeres Nikon, perquè com a consumidora tinc el dret a saber-ho, i com a persona necessito saber que podré seguir fent fotos amb la consciència tranquil·la.  Espero de tot cor que us poseu en contacte amb mi i amb la societat, i que aclarim aquest aspecte el més aviat possible.
Atentament,
Alba Tebar

Nom
Alba Tebar

DNI
48066657-S

Email
albatebar5@gmail.com>

This mail is sent via contact form on SCKASANDO http://sckasando.org