Home > Noticies_rdc > Tornen els enfrontaments entre les forces armades de RDC (FARDC) i l’M23
07042024

Kinshasa, 6 abr (Premsa Llatina) Nous enfrontaments entre les Forces Armades de la República Democràtica del Congo (Fardc), recolzades per grups locals, i els rebels del Moviment 23 de Març (M23) s’han produït a Masisi, província de Kivu Nord.
Després de la calma registrada la vigília, aquest dissabte 6 d’abril 2024 l’exèrcit congolès va bombardejar posicions enemigues als turons de Vuvano, Kiuli i Mbwambaliro, que dominen la ciutat de Sake, en un intent de desallotjar els insurgents d’aquesta zona, va reportar Radio Okapi.
Dijous els rebels van disparar des d’aquestes posicions bombes contra els emplaçaments de les FARDC i segons fonts locals van causar la mort d’una jove i van ferir quatre civils als voltants de la base militar de Mubambiro.
La coordinadora de la Synergie de lutte antimines (Sylam), Marion Ngavo, va comentar recentment que 33 persones van morir com a conseqüència de les bombes llançades i els artefactes manipulats entre gener i març de 2024 a Kivu Nord.
Va afegir que hi ha molts artefactes explosius a Kivu Nord, al territori de Beni, a Nobili, Bulese, Nyiragongo, Masisi, Minova i Rutshuru, on hi ha combats entre els rebels i les FARDC.