Home > Activitats > Treball de recerca “Mobils de Sang”.Una iniciativa de la Marta Esteve
Treball de conscienciació social

Quan jo anava a 3r d’ESO, van venir a l’escola els representants d’una ONG que estableix contacte directe entre la meva ciutat, Castelldefels, i un poble Africà, Kasando. Ens van explicar la seva tasca i ens van fer veure la crua realitat que està tenint lloc avui en dia a la República Democràtica del Congo (RDC). Ens van introduir en un dels seus projectes i, tot i que hi vam estar treballant durant un temps, després vam quedar-ne més al marge.
Aquell tema em va deixar molt pensativa, ja que em vaig adonar de la gravetat de la situació i de la poca informació que la majoria de gent en té al respecte. La meva hipòtesi inicial era la de demostrar que hi ha una manca de conscienciació en la societat sobre quines conseqüències pot tenir el seu consum de tecnologia a altres parts del món, deguda principalment a aquesta clara desinformació.
Indagar sobre el conflicte em va impactar enormement, així que vaig decidir escollir aquest tema per fer el meu treball. En ell pretenc donar a conèixer què és el coltan, quin és el seu procés de comercialització i l’evolució de la República Democràtica del Congo al llarg de la història. A més, també explicaré els problemes que genera el nostre consum tecnològic en un país del tercer món, i les diverses solucions que hi pot haver.

video Marta Esteve

MÒBIL DE SANG