Home > Noticies_rdc > Guerra a l’Est de la RDCongo; la situació dels infants preocupa a UNICEF
Le camp de déplacés de kanyarucinya à 4 kilomètres au nord de Goma où de nombreuses personnes fuyant les combats entre FARDC et rebelles du M23 s'abritent (Août 2012)

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) diu que està molt preocupat per la situació dels nens després dels recents atacs dels civils en el territori de Rutshuru en particular.

Almenys 4 nens han perdut la vida a causa del conflicte armat que assola el territori del nord de Kivu.

En una declaració en Ràdio Okapi divendres 22 de juliol en Goma, el coordinador per a l’est de l’UNICEF, Jean Metenier condemna aquesta escalada de violència i demana a les parts en conflicte que posin fi als combats amb la finalitat de permetre un accés humanitari a les zones afectades.

Segons el Coordinador de l’UNICEF, amb base en Goma, d’aproximadament 158 000 persones desplaçades actualment a Rutshuru, la meitat d’elles són nens de 3 a 17 anys.

D’ells, 41 000 nens es veuen privats de l’educació.

Mentrestant, afegeix, més de 600 nens estan separats dels seus pares o tutors des de finals de març passat, mentre que 29.000 més no atenen a les seves escoles ocupades pels desplaçats en les zones de refugi, deplora aquesta agència de les Nacions Unides.

«Els nens estan traumatitzats per la violència que són testimonis i necessiten les cures psicosocials», va declarar Jean Metenier.