Home > Noticies_rdc > Aproximadament 122 infants recuperats a les mans dels LRA en dos anys i mig a la província de Haut-Uele:, RDCongo
Des rebelles LRA.

Entre gener de 2020 i juliol de 2022, aproximadament 122 infants, 80 nois i 42 noies, recuperats en mans dels rebels LRA, al territori de Dungu (Haut-Uele).

Els responsables de l’ONG internacional «Invisible Children » van lliurar aquestes xifres, dijous 21 de juliol, a Dungu.

Aquests nens supervivents són a càrrec d’aquesta organització en el marc del seu projecte de suport a les antigues víctimes de segrest de LRA.

Entre ells, hi ha 80 nois i 42 noies que han arribat per vaga després d’una sensibilització de l’ONG «Invisible Children » en la col·laboració de les autoritats locals.

Segons l’encarregat d’aquest projecte a l’ONG « Invisible Children », nombroses noies surten de la captivitat embarassada, i d’altres amb lactants, després d’haver estat fets esclaus sexuals.

Jean de Dieu Kandapé reconeix que els desafiaments continuen sent enormes sobretot per reunificar aquests nens amb les seves famílies: « Encara que la recerca familiar sigui positiva, no es pot reunificar, no es pot reunificar el nen a causa de la inseguretat en la seva comunitat o sobre el trajecte a creuar. Per anar a reunificar a Buta, per exemple, cal passar per Isiro i agafar l’avió a Kisangani.

Les autoritats polític-administratives de Dungu aplaudeixen aquest projecte que, en la seva opinió, ha permès a la majoria d’aquests nens trobar les seves famílies.

Aquest programa es duu a terme a les províncies de l’Alt i Baix Uélé sobre finançament de la USAID.